Gulág Emlékbizottság

A magyar kormány a 2015-ös évet a 70 évvel ezelőtt a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévévé nyilvánította, valamint létrehozta a Gulág Emlékbizottságot, melynek feladata az emlékévhez kapcsolódó események és programok szervezése, véleményezése és koordinálása. A bizottságnak köszönhetően 2015-2018 között számos projekt valósulhat meg, melyeken keresztül a szovjet kényszermunkatáborok elfeledett világa ismét felszínre kerül. Az Örök tél ennek a folyamatnak az egyik legfontosabb állomása, hiszen a Gulág Emlékbizottság támogatásával és a szakmai segítségével születhetett meg.

„Az emlékévek véget érnek, de a megemlékezés folytatódik. Folytatódik, hogy hűek maradhassunk az előttünk járókhoz: mindahhoz, amitől ilyen drága a szabadság” Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Gulág Emlékbizottság elnöke.

A Gulág Emlékbizottság tagjai ismert közéleti személyiségek és a témában szakértő történészek. Az Emlékbizottság elnöke Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere. További részletek a Gulág Emlékév weboldalán: http://www.beszedesmult.hu

A SZUPERMODERN STÚDIÓ BEMUTATJA A GULÁG EMLÉKBIZOTTSÁG TÁMOGATÁSÁVAL SZÁSZ ATTILA FILMJÉT GERA MARINA  CSÁNYI SÁNDOR  “ÖRÖK TÉL”
DÖBRÖSI LAURA  KISS DIÁNA MAGDOLNA  FARKAS FRANCISKA  KURTA NIKÉ  OROSZ ÁKOS  FÜR ANIKÓ  GÁSPÁR TIBOR
GYÁRTÁSVEZETŐ SZABÓ LÁSZLÓ RENDEZŐASSZISZTENS KOPEK DONÁT SMINK HORTOBÁGYI ERNELLA JELMEZ KEMENESI TÜNDE
DÍSZLET HORVÁTH VIKTÓRIA  NÁNÁSSY ZSOLT HANG MAJOR CSABA ZENE PARÁDI GERGELY VÁGÓ HARGITTAI LÁSZLÓ H.S.E.
FÉNYKÉPEZTE NAGY ANDRÁS H.S.C. PRODUCER KÖVES ÁBEL  LAJOS TAMÁS
HAVASI JÁNOS “LÁNYKÁK, AZ IDŐ ELJÁRT” CÍMŰ KÖNYVE NYOMÁN
ÍRTA KÖBLI NORBERT  SZÁSZ ATTILA RENDEZTE SZÁSZ ATTILA
Gulág Emlékbizottság NKA Szupermodern Filmstúdió